1221341

image001     Богородчанська ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відкрита в день третьої річниці незалежності України- 24 серпня 1994 року.
    Школа споруджена словацькими будівельниками «Закордонтрансгазбуду» на замовлення ДП «Прикарпаттрансгаз». Сучасна європейська споруда стала справжнім храмом науки для сотень юних богородчанців. Для реалізації освітньо – виховних завдань вона має добрі можливості:28 навчальних класів-кабінетів, кімнату духовності, 3 спортивні зали (ігровий, гімнастичний, тенісний), 2 навчально-виробничі майстерні з обробки дерева і металу, кабінет кулінарії, швейну майстерню, комп’ютерний та мультимедійний кабінети, бібліотеку, конференцзал, народознавчу світлицю, адміністративні кабінети, ряд допоміжних приміщень, великий кухонний блок та їдальню на 240 місць, кімнату релаксації.
         В школі в 2015-2016 н.р. навчається 499 учнів, які об’єднані в 21 клас. Їм допомагають здобувати знання з основ наук 45 вчителів. З них: 27 - вчителі вищої і 7 - першої кваліфікаційної категорії; звання «вчитель-методист» присвоєно чотирьом вчителям, «старший вчитель» - 20. Директор школи Битківська У.М. – заслужений вчитель України, лауреат педагогічних премій ім. М. Стельмаховича та ім. І.Косика.

          Основним завданням роботи педколективу є забезпечення гармонійного розвитку особистості школяра, створення умов для його саморозвитку, самовизначення і самореалізації.

      Допомогти дитині пізнати світ і знайти себе в ньому - місія освітньо-виховної діяльності педагогічного колективу Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2
        Педагогічний колектив впроваджує нові підходи до організації класної і позаурочної навчально-виховної роботи на принципах гуманізації всього шкільного життя. Широке застосування в роботі знаходять інноваційні педагогічні технології, зокрема технології інтерактивного навчання, навчання в грі, проектні технології, технології розвитку критичного мислення, проблемного та диференційованого навчання, інформаційно – комунікаційні технології.
      Виходячи з інтересів і запитів школярів та їхніх батьків, формується навчальний план, що передбачає поглиблене вивчення іноземної мови, допрофільну підготовку базової та профілізацію старшої школи (переважно природничо-математичного). Крім загальноосвітніх дисциплін, в змісті роботи школи знаходять місце курси за вибором та факультативи: «Історія і культура рідного краю», «Географічне краєзнавство», «Права людини», «Конституційне право України», «Християнська етика», «Видатні постаті України».
Учні 2-11 класів мають можливість займатися в гуртках за інтересами: української вишивки, в’язання, комп’ютерної графіки та дизайну, різьби по дереву, кулінарному, драматичному гуртку, спортивних та туристських секціях. На базі школи працюють секції Богородчанської ДЮСШ та обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді (велотуризм).

      Добрих навиків співу набувають учні у хорі «Барвисток», вокальному та фольклорно-етнографічному ансамблях.
Проведення театралізованих шкільних свят за участю учнів, їх батьків та вчителів сприяє розвиткові у школярів художньої творчості, зацікавлення мистецтвом слова, акторської гри, графіки, живопису. Саме так, через творчі конкурси, і народилися до життя гімн школи та її герб.

           Учні ведуть активну краєзнавчо-пошукову роботу. Рух учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків» реалізується в змісті роботи шкільного краєзнавчого клубу «Живиця», який об‘єднує 8 краєзнавчих секцій, що стосуються різних напрямків пошукової роботи.
Прагнення брати участь в співуправлінні та самовихованні демонструють учні старших класів, реалізуючи свої лідерські здібності через діяльність учнівської ради «Лідер». У школі діють дитячі об’єднання учнів «Ластів‘ята» (2-4 класи) та «Світанок» (5-8 класи).
      Працюючи над забезпеченням особистісного розвитку школярів, формуванням ключових компетентностей, розвитком духовно-моральних якостей, педагогічний колектив значну увагу приділяє оздоровчій та спортивно - масовій роботі, профорієнтації та підготовці школярів до усвідомленого вибору майбутньої професії. З цією метою діє Комплексна програма « Школа розвитку та самовизначення особистості» та цільові програми «Вчись вчитись», «Будьмо здорові», «Знайди себе».
Добрими успіхами у навчанні (щорічно школа займає ІІ місце на районних та домагається ряду призових місць на ІІІ етапі Всеукраїнських предметних олімпіад) та художній самодіяльності, результативністю у спорті школярі підтверджують правильно обраний напрям діяльності школи.

           За час роботи школи загальну середню освіту здобуло 775 учнів, 141 (18%) з яких закінчили 11 клас з медалями; 1341 - отримали свідоцтво про закінчення базової середньої освіти, 149 учнів - випускників 9 класів – з відзнакою. Близько 90% випускників щороку продовжують навчання у вищих навчальних закладах, не менше 50% з них за державним замовленням.

       На базі школи проходять Всеукраїнські, обласні та районні семінари, науково-практичні конференції, районний та обласний тури конкурсу педагогічної майстерності «Вчитель року», учасниками та призерами яких є і вчителі школи.
            Школа є базовою для проведення педагогічної практики слухачів курсів підвищення кваліфікації при обласному інституті післядипломної педагогічної освіти та опорною серед шкіл району з питань управлінської діяльності, викладання англійської мови, географії, програми «Рівний рівному».
          В школі часто бували делегації працівників освіти і науки з різних областей України, Польщі, Угорщини, Румунії.

Актуально

_viber_2024-03-19_19-46-35-633.jpg

 0

12

Cards OO 1

 

11121

 ОІППО 

 

 bienestar emocional facebook

safe imцage

 safe iрmage

зображення viber 2023-03-10 14-46-11-819

 89924896 1114675762210805 8971566689929920512 o

safe iсmage

 

11

 

safe image

1111